7 razloga zbog kojih te nošenje nakita može usrećiti

Bilo da se radi o srebru ili zlatu, svaka žena voli nakit. To je modni dodatak pomoću kojeg možemo izraziti svoju osobnost i stil. No, jeste li znali kako nošenje nakita može pozitivno utjecati na društveni i emocionalni život?

Može. I to na brojne načine. 
U nastavku saznajte zbog kojih vas 7 razloga nošenje nakita može usrećiti.


1. Pomoću modnog nakita možete se izraziti

Kombinacija odjeće i modnih dodataka važna je za imidž svake dame. A upravo nakit je modni dodatak kojim imidžu dajete završni modni dodir. Nakit se još od antike koristio za pokazivanje društvenog statusa, privlačenje suprotnog spola i izražavanje individualnosti, želja i osjećaja.
A samoizražavanje je prirodna ljudska potreba. Dakle, zadovoljite svoju potrebu i izrazite svoje emocije i raspoloženje putem nakita.
Ako se osjećate sentimentalno nosite privjesak u obliku srca, a želite li izraziti svoj slobodni duh odaberite nakit jarkih boja.


Ag-ogrlica 6021709

Za hrabre žene koje se ne boje biti u središtu pozornosti zasigurno su ogrlice s velikim privjescima.

Koju god vrstu nakita odabrali, pobrinite se da vam nešto znači i izražava vašu osobnost i osjećaje. To će vam pomoći da se odmah osjećate sretnije :)


2. Srebrni i zlatni nakit imaju magnetizirajući efekt na ljude

Od početka vremena, ljude privlači drago kamenje i cijenjeni elementi kao što su zlato i srebro. Zato ćete nošenjem nakita stvoriti magnetizirajući učinak i privući ljude k sebi.

Ag-nausnice 6017371

Ako ste društveni, volite biti u centru pozornosti i nemate ništa protiv da se priča o vašom prekrasnom imidžu i vama kao pojedincu, slobodno se uljepšajte s većim komadima nakita. Neka se vaša topla osobnost još više istakne uz sjajni nakit.


3.  Drago kamenje donosi sreću

Razni kristali, drago i poludrago kamenje su minerali prirodnog podrijetla koji su izuzetni po ljepoti i rijetkosti. Stvoreni su od magme ili Zemljine unutarnje jezgre i od najdavnijih vremena se vjeruje kako imaju ljekovita svojstva. 

Au-nausnice-briljanti-safir

Vjeruje se kako drago kamenje može donijeti sreću, zaštititi od negativnih utjecaja i djelovati smirujuće na osobu koja ga nasi.
Nama se jako sviđa to vjerovanje i čini nam se da stvarno funkcionira. Kad nosimo dijamante stvarno se osjećamo dobro ;))


4.  Dodir ogrlica i naušnica stvara pozitivan osjećaj

Nošenje pravog nakita može vas utješiti i poboljšati raspoloženje.
Zamislite samo kako sjetni šećete gradom i odjednom vas po koži dodirnu vaše dugačke naušnice ili ogrlica. Osjećaj ugodnog materijala pod prstima ili na koži, može nas odobrovoljiti. Zato se često znamo uloviti kako prolazimo po njemu kada nam je dosadno ili kada smo zamišljeni.

Ag-ogrlica 6010986

Prolazak prstima po privjesku ili ogrlici može popraviti raspoloženje ili skratiti vrijeme na napornom poslovnom sastanku. Ali stvarno ;)


5. Nakit je čuvar lijepih uspomena

Jeste li ikada otvorili svoju kutijicu s nakitom i osjetili toplinu srcu pri pogledu na određeni komad nakita? Možda ste se sjetili voljene osobe? Ili nekog događaja iz prošlosti koji vam zauzima posebno mjesto u srcu?

To samo znači kako cijenite taj komad nakita. Ne zbog njegove novčane vrijednosti već emocionalne, jer je jedan od najboljih osjećaja na svijetu voljeti i biti voljen.

Ag-ogrlica 6021309

Nije važno jeste li taj nakit dobili na poklon ili ste ga nosili u nekoj situaciji koje se vrlo rado sjetite.
Ako ste u potrazi za pozitivnom mantrom i pogledom na svijet, nosite takav nakit što češće.


6.  S raznim kombinacijama nakita možete postići drugačije odjevne stilove

Pomoću različitih komada nakita, možete postići mnoštvo različitih izgleda uz istu odjevnu kombinaciju.

Zamislite se u trapericama i lepršavoj košulji. Ako želite postići sofisticiraniji izgled dovoljno će biti da imidž zaokružite s nekom jednostavnom zlatnom ogrlicom uz vrat i sitnim naušnicama. Za opušteniji stil otkopčat ćete par gumbića na košulji i na vrat staviti dulji lančić s privjeskom i dulje naušnice.

Ag-nausnice 6022817

Kombiniranje drugačijeg nakita s istom odjevnom kombinacijom može vam uštedjeti vrijeme, novac i prostor u ormaru. Ipak je lakše naći mjesta za još jednu ogrlicu nego za odijelo :)


7. Kvalitetan i lijep modni nakit potiče na razgovor

Kvalitetan i lijep nakit je dobar način za započinjanje razgovora.  Ako nosite lijep nakit na nekoj zabavi ili poslovnoj večeri u jednom trenutku ćete zasigurno dobiti kompliment, a dalje možete nastaviti razgovor s pričom koja stoji iza nakita.

Možda imate neku zanimljivu priču o njegovom podrijetlu, zabavno sjećanje koje se dogodilo kad ste nosili taj nakit ili o posebnoj osobi koja vam je darovala taj nakit.

Au-narukvica 5404084

Što god da je priča, ona može biti dobar početak za društveni razgovor.

I za kraj nemojte se bojati biti zapamćeni. Vaš nakit može naglasiti vašu osobnost i individualnost.

Pokušajte što više odstupati od drugih, ali naravno sa stilom jer pravilno i ukusno odabrane kombinacije nakita i odjeće mogu popraviti čitav vaš imidž.

 

Pronađi nakit za sebe