Aktualne vijesti

18.01.2021

Kako nastaje Zaks nakit

U glavnom gradu Hrvatske krije se nježna tajna Zaks nakita. U 12 različitih odjeljenja, preko 50 iskusnih majstora zlatara i majstorica zlatarki s ljubavlju, iz dana u dan, stvara prekrasan zlatni i srebrni nakit. Znanje izrade najljepšeg nakita kod nas se prenosilo dragocjenom obiteljskom tradicijom - s koljena na koljeno, a danas uz tradicionalne vještine ručnog rada, u izradi nakita koristimo i nove važne tehnologije.

U svom procesu nastanka, svaki komad nakita prođe kroz barem 9 tehničkih operacija i isto toliko nježnih ruku: od dizajniranja i izrade 3D modela, preko izrade voštanih modela, lijevanja i gipsanja pa sve do završnih procesa kao što su poliranje, pranje, galvanska obrada i kontrola kvalitete.

Mi, međutim, volimo reći da je proces zaista gotov tek kada zlatni ili srebrni komad nakita najviše kvalitete zasjaji na svojoj novoj vlasnici ili vlasniku, koji će ga s radošću nositi i prenositi u nasljeđe svojim novim generacijama. U videu pogledajte kako stvaramo nakit koji nosite.

 

 

 

 

Zaks - oduševi svaki put