Tradicijski nakit u suvremenoj izvedbi

 read in english

Kao najveća domaća zlatarska tvrtka, Zaks ponosno čuva i nastavlja bogatu hrvatsku kulturu i tradiciju. U plemenitim kovinama velike vrijednosti - zlatu i srebru, očekuju vas profinjene replike i interpretacije hrvatskog tradicijskog nakita, ali i potpuno nove unikatne izvedbe temeljene na hrvatskoj kulturno-povijesnoj i etnografskoj baštini. 

 

Impresivno hrvatsko umjetničko nasljeđe ujedinjeno je utjecajem bliske Italije i Srednje Europe, Levanta i Sredozemlja, a među najdojmljivijim ostavštinama drevnog doba upravo je nakit. Kroz prošlost, nakit koje su nosile djevojke pokazivao je njihovo bogatstvo i zrelost za udaju, a nakit žena odražavao je njihov status. Kao simbol imetka prenosi se generacijama, čuvajući uz materijalnu vrijednost i dragocjene obiteljske priče i uspomene.

 

 

U jedinstvenoj Zaksovoj ponudi, jedni od najljepših modnih dodataka s dahom prošlosti zasigurno su suvremenski elegantni Šibenski botuni , prepoznatljive Konavoske naušnice Verižice, popularne naušnice Rećine, autentične naušnice Bribirske kneginje, neodoljiva replika Splitskog prstena s koraljima i biserima iz 18. stoljeća, kao i Dalmatinski cvjetići i sinjski Viteški broševi. Sakralna umjetnost omotana je u novo, osvježeno ruho kroz raskošne križeve u tri inačice: Čikin križ iz Zadra, Križ s Višeslavove krstionice te Križ iz crkve svetog Nikole iz Dubrovnika. Uz prekrasne križeve, sigurni smo da će vas oduševiti Marijanska krunica od botuna, ali i nježne Šibenske rozete i atraktivne Dalmatinke - naušnice inspirirane veličanstvenom katedralom Sv. Jakova. Uz nabrojane tradicijske vrijednosti, ne propustite vidjeti prelijepe zlatnike, srebrnjake te privjeske i broševe Vučedolske golubice koji nose inspirativnu povijesnu vrijednost.

U videu pogledajte kako stvaramo nakit koji nosite.