Aktualne vijesti

18.05.2013

Veliki vodič kroz kupnju poklona za krštenja, pričesti, krizme, vjenčanja, diplome i mature

DAROVI ZA KRŠTENJA, PRIČESTI, KRIZME,
VJENČANJA , DIPLOME I MATURE

Svake godine nakon Uskrsa i korizmenog razdoblja počinje period krštenja, pričesti, krizmi i vjenčanja ali i matura i diploma. Kako bi svima olakšali potragu za savršenim darom, donosimo popis najčešćih artikala koji se kupuju u ovim prigodama.

Sve poslovnice ZAKS-a u ponudi imaju i zlatni i srebrni nakit, a izbor privjesaka u obliku anđela ili križića, zlatnika i krunica prilično je velik. U ZAKS-u ćete sigurno pronaći idealan dar po prihvatljivoj cijeni jer, primjerice, prosječna cijena za maleni zlatni privjesak u obliku anđela ili križića iznosi 400 kuna, dok se isti motiv u srebru može kupiti i za manje od 100 kuna. Slijedi popis artikala koje naši kupci u navedenim prigodama često kupuju i traže:

DAROVI ZA KRŠTENJA

Privjesak s motivom
anđela u zlatu može se
kupiti već za 350 kuna
dok je za takav u srebru
potrebno izdvojiti oko
90 kuna, ovisno
o gramaži

Rođenje djeteta svakako je najradosniji trenutak u obitelji kada mnogi žele pomoći mladoj obitelji ali i djetetu pokloniti trajnu uspomenu koja će ga pratiti kroz život. Kumovi kao poklon za krštenje vrlo često u ZAKS-u odabiru prigodne zlatnike, medaljone i zlatni nakit jer su svojevrsna ušteđevina i zalog za budućnost jednoj obitelji. Prijatelji obitelji kao poklon najčešće odabiru manje zlatne ili veće srebrne privjeske na pripadajućem lančiću, u obliku križića ili s motivima anđela ili Gospe. Također, povodom krštenja vrlo često izrađujemo i ogrlice s imenom djeteta koje također mogu biti u zlatu ili srebru. Primjerice, često ime „Ana“ izrađeno u srebru sa pripadajućim lančićem može se kupiti po cijeni od 250 kuna, a izrađuje se po narudžbi.

Zlatnih i srebrnih
privjesaka sa likom
svetaca u ZAKS-u ima
mnogo, a cijene su: od
400 kuna za zlato i od
90 kuna za srebro; sve
ovisno o odabranoj
veličini


ZLATNICI POSEBNO IZRAĐENI ZA KRŠTENJE u ZAKS-u se mogu kupiti u četiri različite veličine. Njihova cijena prvenstveno ovisi o gramaži zlata, a postoje u sljedećim težinama: 1,75 grama, od 3,50 grama te 7 i 14 grama. Osim toga, u ZAKS-u Vam omogućujemo i besplatno graviranje željene poruke na svaki kupljeni zlatnik. Povoljnija varijanta je kupnja srebrnjaka, a koje u ZAKS-u možete kupiti u tri veličine. Najpovoljniji srebrnjak može se kupiti već za 200 kuna.

DAROVI ZA PRIČESNIKE I KRIZMANIKE

Srebrni križići sa cirkonima,
markezitima i drugim
ukrasima u ZAKS-u se
mogu kupiti već za 50 kuna.
Najčešće se kupuju križići
optočene cirkonima po
prosječnoj cijeni od 150 kuna.

Kod primanja sakramenata pričesti i krizme/firme u Hrvatskoj je običaj da kumovi poklone nakit sa svetim motivom. Uz već navedene zlatne ili srebrne privjeske s motivom anđela i križića, vrlo često se kupuju i krunice. Sve poslovnice ZAKS-a u svojoj ponudi imaju zlatne i srebrne krunice koje se mogu nositi kao ogrlica i one koje se mogu nositi kao narukvica. Osim toga, čest je odabir i franjevački znak „Tau“ u obliku privjeska koji je znak pripadnosti franjevačkoj zajednici kao i privjesak sa znakom svetog Benedikta – zaštitnika Europe i zaštitnika od zla. Prijatelji obitelji, naročito mlađe generacije, često se odlučuju krizmanicama pokloniti i srebrni lančić s privjeskom u formi prvog slova imena, tzv. „Love letter slova“, po cijeni od 169 kuna ili srebrnu narukvicu s imenom također po cijeni od 169 kuna.

Privjesci u obliku anđela
sa cirkonima ili bez njih u
ZAKS-u se mogu kupiti već za
50 kuna. Cijena lančića ovisi
o odabranoj dužini, a često
za dijete ne prelazi cijenu od
stotinu kuna.


VELIKI IZBOR PRIVJESAKA SA MOTIVOM ANĐELA ILI KRIŽIĆA u zlatu ili srebru najčešći je odabir za poklanjanje povodom primanja sakramenta. Osim što je riječ o vrijednoj i trajnoj uspomeni, takav poklon je i vrlo nosiv te estetski vrlo privlačan i diskretan modni detalj. U ZAKS-u postoji više dimenzija gotovo svakog privjeska i lančića.

POKLONI ZA VJENČANJA

Srebrne oglice u ZAKS-u se
mogu kupiti već za 350 kuna,
a u poslovnicama imamo
veliki izbor modernih i
klasičnih modela.

Kao i prilikom krštenja, kumovi na vjenčanju u ZAKS-u najčešće kupuju zlatnike, a u ponudi imamo mnogo vrsta. Među zlatnicima, za vjenčanje su čest odabir oni s motivima gradova u kojima će obitelj živjeti poput zlatnika sa crkvama zaštitnika Zagreba, Splita, Zadra, Dubrovnika, Osijeka i sl. Ostali uzvanici na vjenčanju često se odlučuju za kupnju nakita, a u ZAKS-u imamo veliki izbor muškog i ženskog nakita od zlata i srebra poput narukvica i lančića s privjeskom ili zlatnih i srebrnih manžeta te igla za kravatu. Jednostavan par srebrnih naušnica u ZAKS-u se može kupiti već za 80 kuna dok je za male zlatne naušnice potrebno izdvojiti oko 350 kuna. Osim toga, za vjenčanja se često daruje i hrvatski autohtoni nakit poput botuna, morčića kao i nakit s koraljima ili biserima. Također, u poslovnicama imamo i mogućnost kupnje poklon bona koji mladencima omogućuje da u svakom trenutku mogu doći u bilo koju poslovnicu ZAKS-a i sami odabrati svoj poklon.
 

Tradicionalno izrađen prsten
može se kupiti već za 200 kuna,
a ZAKS ih ima u nekoliko boja.
Srebrne naušnice s dojmljivim
ukrasima mogu se kupiti već za
250 kuna dok su male zlatne
oko 350 kuna.


U SVIM POSLOVNICAMA ZAKSA POSTOJI VELIKI IZBOR ZLATNIH BURMI TE ZARUČNIČKOG PRSTENJA, a njihova cijena primarno ovisi o gramaži zlata ili srebra te o vrsti i količini apliciranih ukrasa poput cirkona, briljanata i slično. Najpovoljnija redovna cijena burmi izrađenih od zlata u ZAKS-u je 2.000 kuna dok se zaručnički prsten napravljen od srebra može kupiti već za 150 kuna. Graviranje na burme kupljene u ZAKS-u također je besplatno.

POKLONI ZA DIPLOME I MATURE

Srebrni i zlatni nakit svakako
je najpoželjniji poklon kod
pripadnica ljepšeg spola

Kod kupnje poklona trajne vrijednosti za diplome i mature važno je poznavati stil slavljenika. Zbog toga ZAKS-ovi djelatnici često preporučuju kupnju jednostavnih ali uvijek modernih darova poput ogrlica ili narukvica s imenom. Također, vrlo često se poklanja i ogrlica naziva “Love letter slova” (po cijeni od 169 kuna) s lančićem na kojem je prvo slovo početnog imena slavljenika optočeno cirkonima. Poslovnice ZAKS-a u ponudi imaju i zlatnike koji se često daruju u takvim prigodama, ali i manžete te igle za kravatu koje su savršen dar za svakog slavljenika koji s diplomom u ruci treba zakoračiti u svijet još većih obveza i odgovornosti. Naravno, slavljenice će biti najzadovoljnije upravo modernim i bezvremenskim nakitom kojega u ponudi imamo zaista mnogo, a koji će moći nositi cijeli život te ga i jednoga dana pokloniti svojoj djeci ili ostaviti u naslijeđe.
 

Ogrlice i narukvice s imenom,
uz ostali srebrni nakit, najčešći
su dar za diplome i mature


ZA DIPLOME I MATURE MNOGI ČESTO POKLANJAJU ZLATNIKE jer su oni svojevrsna ušteđevina onima kojima se darivaju. Osim zlatnika i srebrnjaka čije je graviranje besplatno, u ZAKS-u imamo i veliki izbor zlatnih i srebrnih privjesaka u koje se može postaviti omiljena fotografija najmilijih, a kao svakodnevni podsjetnik na podršku koju imaju u obitelji.