Andjele_cuvaru_ZAKS-zlatnici

avers: prijelaz djece po dotrajalom mostu uz pratnju anđela čuvara
revers: početak kršćanske molitve ‘Anđele čuvaru’
težina: 
3,50/7,00/14,00/35,00 g
finoća zlata: 999/1000 

Zlato > Zlatnici

šifra artikla: Anđele čuvaru

< nazad na kolekciju


ZLATNICI I SREBRNJACI – IDEALAN DAR TRAJNE VRIJEDNOSTI 

U Hrvatskoj je odavno za važne prigode u životu običaj poklanjati zlatne predmete poput zlatnika ili zlatnog nakita sa svetim motivima poput križića, anđela i svetaca. Zlatnici i srebrnjaci iz ponude zlatarnica Zaks umjetnički su predmeti izrađeni prema idejnom rješenju akademskog kipara Damira Mataušića napravljeni od najveće finoće zlata oznake 999/1000. U ponudi Zaksa postoji veliki broj motiva na zlatnicima, a koji se također rade i u srebru tj. kao srebrnjaci. 

Tako se u Zaksu mogu pronaći  zlatnici s gradovima: Zagreb, Split, Dubrovnik, Zadar, Šibenik, Đakovo i Osijek te sedam vjerskih motiva: Krštenje, Sv. Potvrda, Rajska Djeva Kraljica Hrvata, Majka Božja Međugorska, Ivan Krstitelj, Ivan Pavao Drugi i Kamenita vrata kao i zlatnik namijenjen studentima s motivom Sveučilišta. Naravno, niti važne povijesne ličnost nisu zaobiđene pa se zlatnici i srebrnjaci rade i u motivima Petra i Katarine Zrinski, Kralja Tomislava, Kralja Petra Krešimira, Antuna Mihanovića te biskupa Josipa J. Strossmayera.

Zlatnici se najčešće naručuju u jednoj od tri sljedeće gramaže: 1,75 grama, 3,50 grama i 7,00 grama. No, neki od motiva rade se i u varijanti od 14 ili 35 grama te uživo izgledaju vrlo impresivno.

Zlatnici se najčešće kupuju u sezoni pričesti, krizmi, vjenčanja i krštenja, a popularan su dar i među poslovnim parterima. Kao poslovni pokloni zlatnici su oduvijek bili iznimno cijenjeni, a uz kupnju bilo kojeg od njih, u Zaksu ih za Vas graviramo besplatno te sukladno slobodnoj površini. Također, po narudžbi je moguće izraditi zlatnike ili srebrnjake koji imaju otisnuti motiv samo na jednoj strani/licu, a što otvara mogućnost za puno veću gravuru na naličju.

Poklanjanjem zlatnika i srebrnjaka, proizvoda trajne materijalne vrijednosti čija kupnja predstavlja pravi ulog u budućnost, sigurno nećete pogriješiti jer su ovi tradicijski proizvodi temeljeni na hrvatskoj kulturi mudar izbor prenošenja povijesti te iskazivanja brige i želje za boljom budućnosti pojedinca.

  • 1,75 g - promjera 16 mm
  • 3,50 g - promjera 20 mm
  • 7,00 g - promjera 26 mm
  • 14,00 g - promjera 38 mm
  • 35,00 g - promjera 50 mm
Pogledaj katalog zlatnika ZAKS
Pogledajte cijelokupnu ponudu SREBRNJAKA.